Wie ben ik

Jose Rabou- van Gemert, oefentherapeut MensendieckVanaf het begin van mijn loopbaan ben ik geïnteresseerd in “wat een mens beweegt” en wat een gezond bewegingsgedrag betekent. Aandacht voor de hele persoon en het geven van inzicht in de relatie tussen de klachten en de wijze waarop men in het dagelijkse leven handelt en beweegt vormt de kern van de begeleiding die ik geef.
Mijn focus ligt de laatste jaren steeds meer op behandeling van uiteenlopende spanningsklachten, zo zie ik mensen met hoofdpijnklachten via de huisarts of via hoofdpijnpoli van het Jeroen Bosch ziekenhuis. Ook zie ik veel mensen met een gespannen ademhaling ofwel hyperventilatie. Daarnaast behandel ik mensen met nek-schouderklachten al dan niet veroorzaakt door een slechte werkhouding en/of een te gespannen werkwijze. De afgelopen jaren heb ik bijscholing gevolgd voor de behandeling van mensen met chronische pijnklachten en de behandeling van mensen die kampen met slaapproblemen.Met behulp van oefentherapie Mensendieck krijgt u inzicht in het ontstaan van uw klachten maar vooral ook wat u zelf kunt doen om deze klachten te verminderen, te voorkomen en/of er beter mee te leren omgaan.

Sinds medio 2016 werk ik ook op het Gezondheidscentrum Rijnstraat. De samenwerking met collega’s met andere disciplines maakt het mogelijk onze behandelingen op elkaar af te stemmen.

Ik ben aangesloten bij de vereniging voor oefentherapeuten Cesar en Mensendieck de VvOCM.
Ook sta ik ingeschreven bij het kwaliteitsregister voor paramedici.

BungeWerk Webdesign - illustraties John Rabou